HTML

OKM sportköre

Miről, hát a sportról. Meg a sportkörről. Magunkról (főleg) magunknak. Lesz foci, futás biztos, a többi meg majd elválik...

Friss topikok

Futottunk anno 2006 avagy Fila7 a Városligetben

2009.01.27. 16:33 veresur

Egy 2006-os beszámoló Yossi tollából - mert már akkoriban is futottunk :)

Futottunk (volna) még
 
2006.05.13. – Fila7
Résztvevők 7 km(többek közt): kissági, Zita, Kata, Judit, Józsi, PEZ, Jómagam
Résztvevők 21 km: Judy, vg
 
Majd egy hetes pihenő után újra futunk, futnánk. Fila 7, a honlapjuk felkelthette volna a gyanakvásunkat. De nem, nekünk a futás, a sport számít. Ahogy Judy utólag megjegyezte, aki szeret futni az úgyis eljön jövőre is. Szívni, na nem cigit, mert sportolók vagyunk.
A versenyt a szokásos már megint késik Pez prológgal kezdtük. A kínos ebben az volt, hogy nála volt a többiek regisztrációja. De feltaláltuk magunkat, így a lányok szép nézésére kiadták igazolás nélkül is a rajtszámot, csomagot. A késés miatt viszont a többieknek csak fehér póló jutott. Én időben ott voltam J, sárgát kaptam. Szerencsére a rajt 10 perccel el lett tolva, így Pezék is nyugodtan felkészülhettek. Na jó, ez így kis túlzás, de a rajtot legalább nem az öltözőben kezdtük és még bemelegíteni is sikerült J. A futás a szokásos volt, Városliget, szép környezett, turisták, birka autósok. Aztán a végén borzolódtak az idegek. Én utoljára a 4 km-es táblát láttam, a többiek 5-ig eljutottak. Vártam, hogy még teszünk egy kis kört a ligetben, és utána jön a cél. Bár gyanús volt, hogy visszavittek minket a rajthoz. Aztán az előttem lévők szépen megálltak. Mi, ez itt a cél? Öhhh, az nem lehet. Bennem még van cirka 1 km. És hol vannak a csomag osztogatók? Azok a helyes lányok akik beikszelnek??
A versenyközpontban kérdésemre egy hölgy idegesen válaszolt, hogy hát ott osztogatják a vizeket. Kezi csókolom hol? Biharkeresztúron? Nem, sokkal jobb helyen. A futópálya! (ahol a végét járok még pont belehúznak) mellett. Nem a nyúlon, bocsánat, a célon túl, nem, előtte a célegyenesben. IQFighterek.
Józsival nagy nehezen beszereztük az üveg ásványvizünket, aztán vártuk a csajokat. Elégedetten nyugtáztuk, hogy Kóka miniszter urat 1 perccel lehagytuk. J
Várakozás közben mind kijjebb küldenek minket, mondván, hogy a pályán állunk. Na de hol a pálya? A bojákon innen vagy túl? Mert a nagyeszűek a futóteret (ott ahol a félmaraton fordul, ott ahol a 2 in 1 váltója van) nem zárták el hermetikusan. Az bóklászott ott aki csak akart. Ezt csak tetézte, hogy a mentősök - tán nem volt munkájuk??? - ott tili-toliztak azzal a kis fehér autójukkal.
A lányok többsége, a távolság okozta döbbenetet leszámítva, szépen befutott. Meglepő módon Pez alig maradt le tölük J A befutóink között egy, a szervezést ismét minősítő, érdekesség volt még. Kata a félmaraton pályáján futott be. A spiker meg még rá volt kiakadva… Noooooormális??
Később Gáborékat várva már nem is akadtunk ki azon, hogy a kavalkádban olyanokat is bevezetnek a félmaraton célegyenesébe, akiknek van még egy körük. Judyékkal beszélgetve kérdeztem, hogy ki fog jövőre eljönni. Judy megütközve néz rám: - Ezek itt mind szeretnek futni, eljönnek jövőre is. Ma már így gondolom én is, de még mindig a Kukori és Kotkodából ismert jó kis szlogen zeng a fülembe: Vadászgatunk, vadászgatunk? Oszt engedélyünk van-e?
 
ui: Eredményt ne várjatok.
2006.05.15. (Y)

3 komment

Címkék: versenyek futas

A bejegyzés trackback címe:

https://okmsk.blog.hu/api/trackback/id/tr42906438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apacsiga 2009.01.27. 16:49:46

Még ekkor nem ismertük ám egymást, de ez volt az első versenyem! Szép emlékek :-)

yossi73 2009.01.28. 07:49:13

Még hogy már 2006-ban is futottunk. én kérem egészen kicsi korom óta futok :)

veresur 2009.02.02. 10:57:54

@yossi73: Igen de akkoriban még nem voltál nökömös :))
Amúgy turkáltam kicsit a régi dolgaink között és az első írásos nyoma közös futásainknak 2001-ből való (íme: "Az első év, amikor a NKÖM csapattal indult a versenyen, és az eddigi legjobb eredmény, amit azóta sem sikerült meghaladni. Igaz ami igaz leginkább egy utolsó pillanatban visszalépő kolléga helyett beugró „profinak” köszönhető elsősorban a jó eredmény. De legalább szemünk előtt lebeghet, mi az amit meg kell haladni.
A csapat NKÖM-ös tagjai voltak: Baumstark József, Szarka Szilvia, Vincze Gábor, Szamkó István és Veres Gábor.
Legalábbis ha jól emlékszem
És a csúcsidő: 3 óra 28 perc ")

Ja és asszem a 3.28at azóta se übereltük...vagy mégis?
süti beállítások módosítása